08
mrt

Pieter Teylers Huis nadert voltooiing

Liesbeth van Apeldoorn, partner en architect TPAHG architecten: “Een van de grote uitdagingen bij de restauratie van dit prachtige, monumentale pand was het aan het zicht onttrekken van alle benodigde installaties van deze tijd zodat de beleving van het woonhuis overeind blijft. We zijn heel blij met en trots op wat we hier, dankzij de enorme inzet  van het hele team, hebben gerealiseerd.”

Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum: “Met de voltooiing van de bouwkundige restauratie is de grootste stap gezet richting de realisatie van Pieter Teylers Huis. Wij kunnen niet wachten tot we deze nieuwe parel van Haarlem kunnen openen voor museumbezoekers.”

Afgelopen donderdag, 4 maart, is een belangrijke mijlpaal bereikt in de restauratie van Pieter Teylers Huis, het voormalige woonhuis van Pieter Teyler (1702-1778) en de geboorteplaats van Teylers Museum. Met het symbolisch openen van de monumentale voordeur aan de Damstraat door Teylers Museum directeur Marjan Scharloo en architect Liesbeth van Apeldoorn van TPAHG architecten is het pand na een jarenlange en ingrijpende restauratie officiëel overgedragen door de restauratiepartners aan Teylers Museum. De komende maanden wordt door het museum verder gewerkt aan de inrichting van dit unieke historische woonhuis van de foundig father van het oudste museum van Nederland. Uitgangspunt hierbij vormen de Verlichtingsidealen van Pieter Teyler en waarom deze tot op de dag van vandaag relevant zijn. Pieter Teylers Huis opent in november 2021 voor het eerst voor het publiek, als nieuwe vleugel aan het museum.

 

In opdracht van: Teylers Museum

In samenwerking met: Schakel en Schrale

 

Voor meer informatie over het Pieter Teylers Huis: https://www.teylersmuseum.nl/nl/over-het-museum/pers-beeldmateriaal/nieuwsberichten/pieter-teylers-huis-nadert-voltooiing

 

Of lees het artikel van architectenweb over de restauratie: https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=48933