07
sep

Open Monumentendag Hoorn

Aankomend weekend is het Open Monumentendag in Nederland. Dat betekent dat er duizenden monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Het thema dit jaar is Levend Erfgoed, hiermee worden de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden bedoeld die mensen van huis uit hebben meegekregen en weer hebben doorgegeven aan de volgende generaties.

Morgenavond, vrijdag 8 september, wordt de lokale opening voor de Open Monumentendag in Hoorn gehouden in het Westfries Museum aan de Roode Steen 1. Tijdens deze opening houdt Boudewijn van Langen een presentatie over de toekomstige plannen voor het museum en zal directeur van het Westfries Museum Ad Geerdink een presentatie houden over de geschiedenis van het museum, het gebruik van de gebouwen en de toekomst. Aanmelden voor deze opening is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plaatsen en kan via secretariaat@omhoorn.nl, de opening start om 19:30 met inloop vanaf 19:00.