29
mei

Restauratie kerktorens Westerblokker en Zwaag

Begin van dit jaar zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de kerktorens Zwaag en Westerblokker opgeleverd. Van de gemeente Hoorn hadden wij opdracht voor het restauratieplan, de subsidieaanvraag en de bouwbegeleiding. Met name bij de kerktoren in Zwaag was veel schade aan het metselwerk aanwezig wat in het verleden hersteld was met baksteenreparatiemortel. In totaal is er door Koninklijke Woudenberg – Meesters-In aan het metselwerk bij beide kerktorens: 271,5 m² voegwerk vervangen, 25,5 m² inboetwerk uitgevoerd en zijn 672 stuks profielstenen vervangen met name rondom de galmgaten. Verder zijn beschadigde leien en galmborden hersteld en is het schilderwerk inclusief het verguldwerk van de windvaan uitgevoerd. De werkzaamheden zijn mede mogelijk door steun van de Provincie Noord-Holland.