06
okt

Erfgoed deal toegekend aan Slotkwartier

Aan de revitalisering van het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef is een Erfgoed Deal toegekend. De Erfgoed Deal is een initiatief vanuit de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) dat gericht is op het ondersteunen en bevorderen van erfgoedprojecten. De gemeente Bergen had hiervoor een aanvraag ingediend. Met de Erfgoed Deal wordt een bedrag van € 490.000 beschikbaar gesteld om het project te ondersteunen.

De gemeente Bergen stelt zich de opgave om het rijksbeschermde dorpshart van Egmond aan den Hoef te herontwikkelen en om te vormen tot de kern van het dorp: een aantrekkelijke plek, waar mensen trots op zijn en graag naartoe komen en waar sociale verbinding centraal staat.

Momenteel is TPAHG architecten met Pronk Restauratie druk in uitvoering om de diverse panden aan de Slotweg 42 en 44 te restaureren en te verduurzamen. De toekenning van deze subsidie betekent erkenning voor de cultuurhistorie en plannen. Wij feliciteren de gemeente Bergen met deze toekenning.

Gemeente Bergen NH – Ernest Briët, Pieter Korstanje
BOEI – John Holtrust
Huys Egmont –  Rob Leijen
Platvorm – Taco de Bie
Provincie Noord-Holland
Erfgoed Deal
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE)